YTÜ desteği ile lise öğrencilerine havacılık eğitimi!

2 min


Her gün yüzlerce uçağın iniş-kalkış yaptığı İstanbul Havalimanı yerleşkesinde bir de okul bulunuyor. İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dünyada bir havalimanı yerleşkesinde yer alan ilk ve tek lise… Okul, havacılık konusunda kendisine kariyer yapmak isteyen gençlere sivil havacılığın tam da kalbinde eğitim imkanı sağlıyor.

İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında açıldı. Dünyada havalimanı yerleşkesi içerisindeki ilk ve tek sivil meslek lisesi olan okul, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş., Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi arasında imzalanan mesleki ve teknik eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde eğitime başladı.

Bir proje devlet okulu olan lise, LGS sınavıyla öğrenci kabul ediyor. Şu an okulda 9’u kız olmak üzere toplam 60 öğrenci eğitim görüyor. İstanbul’un yanı sıra farklı illerden gelen öğrenciler de var. Okul, ilk yılı İngilizce hazırlık olmak üzere 5 yıllık eğitim müfredatına sahip.

76,5 milyon metrekare alan üzerine inşa edilen İstanbul Havalimanı yerleşkesi içinde yer alan okulun bu özelliği, aslında öğrencilerin en büyük avantajı. Bu avantajın detaylarını ve öğrencilerin hayatına kattığı değeri okul müdürü Talha Bektaş ile konuştuk.

“Öğrenciler havalimanı yerleşkesinde olmanın avantajını yaşıyor”

Sektör profesyonelleri ile aynı yerleşkede eğitim imkanı sağladıklarını vurgulayarak söze başlıyor Okul Müdürü Talha Bektaş. “Okulumuzun öğrencilere sağladığı en önemli avantaj, havacılık eğitimlerini havacılığın kalbinde almaları” diyor.

Havacılık çalışanları ile iç içe olmalarının, öğrenciler için hem motivasyon kaynağı olduğunu söylüyor, hem de gelecek vizyonlarına olumlu katkı sağladığını belirtiyor. Bu yakın iletişimin gelecekte kariyer fırsatı olabileceğine dikkati çekiyor.

Okulda uçak teknisyenliği eğitimi veriliyor. Lisedeki eğitim öğrencilerin geleceğine de yön verecek türde.

“Bu alanda yetişen öğrenciler mezuniyetlerinin ardından alanlarında bir teknik bakım firmasına girerek çalışabilecekleri gibi, uçak mühendisliği ya da havacılığın diğer alt mühendislik dallarında yükseköğretime devam edebilecek eğitim alıyorlar.”

Talha Bektaş öğrencilerin karşısına çıkabilecek diğer seçenekleri de sıralıyor:

“Uçak bakım alanında alacakları eğitim ile öğrenciler uçak mühendisliği, elektronik mühendisliği, haberleşme mühendisliği, mekatronik, makine malzeme mühendisliği, fizik, havacılık ve uzay bilimleri, astronomi gibi yükseköğretim programlarına rahatlıkla devam edebilirler.”

Bektaş, eğitimlerinin bir kısmının THY hangarlarında sürdürdüğü belirtiyor. Ayrıca THY Teknik A.Ş. çalışanlarının da zaman zaman okulda çeşitli eğitimler verdiğini de sözlerine ekliyor.


0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Image
Photo or GIF